zimske bašte

Zimske bašte (providne PVC folije) predstavljaju novi vid prostora i jedan od najčešće primenjivanih oblika tekstilne arhitekture, čije su prednosti najpre uvideli i iskoristili ugostitelji, uvek u potrazi za inovativnim a ujedno i funkcionalnim rešenjima. U želji da odgovorimo Vašim zahtevima tu smo da osmislimo funkcionalno i estetsko rešenje za Vaš objekat i pružimo kompletnu uslugu od idejnog rešenja, preko projektovanja pa do izvodjenja zimske bašte. Prošireni prostor restorana, kafea...zatvaranje terase, balkona, bazena... Sistemi zimskih bašti mogu se prilagoditi svakoj nameni i okolini. Izradjuju se od providne PVC folije sa opšivkom od PVC platna, pri cemu možete izabrati preko 15 boja PVC platna kojim će providna folija biti opšivena. Najbolja osobina providne PVC folije za baste je ta da je odličan izolator s obzirom da je debljine 0,8mm,a u isto vreme i elastična pa se lako rukuje sa njom.

Kako mi to radimo?

Providna folija može da se montira kao fiksna (nema podizanja) ili pokretna odnosno da može da se srola po potrebi.

Za koji ćete se način odlučiti zavisi od vas i samih uslova za montažu na licu mesta.

Kao pokretnu, providnu foliju proizvodimo na dva načina i to :

- na mehanizam (sistem kao roletna, sadrzi oklagiju, limene pocinkovane plastiicirane vodilice sa strana kuda klizi folija, reduktor, kurblu za podizanje...), i

- na rajferšluse (rajferšlusi se nalaze na bočnim stranama, gornja strana ne fiksno ušrsfljena, ručno srolate foliju i zakačite je kajiševima na vrhu da se ne odmota, kada vidite slike u galeriji biće vam jasnije...)

Pri bilo kojoj varijanti providna folija mora biti opšivena PVC platnom u izabranoj boji.

Cena folije je 22€/m2 za fiksno postavljanje.

Cena rolo mehanizma je 180€ po otvoru.

Cena podizanja na raferslus je 70€ po otvoru.

Ukoliko je potreban neki dodatni ram da bi se postavila folija sa podizanjem na rajferšus ili ručno podizanje,to bi se moralo videti na licu mesta gde se montira, i mi za to koristimo aluminijumski profil čija je cena 6€ po dužnom metru.

U cenu je uračunato i merenje i montaža, a najmanja obračunska mera je 3m2 (ako je u pitanju samo jedno polje onda je najmanja obračunska mera 5m2)

U obe varijante širina polja ne sme biti veća od 350cm, ukoliko je veca to polje mora da se podeli bar na dva dela.

Kada mi to radimo?

Period kada pravimo i montiramo providne PVC folije je otprilike od 1.OKTOBRA do 1.APRILA, odnosnu u periodu kada su niže spoljne temperature. Preko leta NE RADIMO sa providnim PVC folijama.

Gde radimo?

Kvalitetna ugradnja zimskih bašti na teritoriji Beograda...